Olen aivan jäässä! En tiedä väsyttääkö vai onko ulkona todellakin niin kylmä ilma, että olen täysin horkassa! Eilen oli jo kylmä, mutta tänään vain jatkuu. Jo töissä oli kädet ihan jäässä eikä millään meinaa lämmetä kotonakaan. Toivottavasti en tule vain kipeäksi... Pitäisi kyllä varmaan käskeä tekemään jotain myös mun työhuoneen lämpötilalle joka yleisimmin vaihtelee välillä 18-19 astetta, joskus allekin....

Viime viikon olin lomalla ja tein mm. joulukierroksen kummilasten luona. Kävin myös jouluostoksilla ja mahtuipa mukaan yksi kulttuurielämyskin kun piipahdettiin Espoossa taidemuseossa katsastamassa Salvador Dalin näyttely. Mitään suuria riemunkiljahduksia ei kuitenkaan tuo näyttely tai museo paikkana aiheuttanut.

Ehkä asiaan vaikuttaa myös se, että viimeksi olen nähnyt Dalin taidetta Pariisissa, Montmartrella sijaitsevassa Espace Dali -museossa. Kyseinen museo sijaitsee luolassa, ja taustalla soi koko ajan Dalin puhe hypnoottisen musiikin tahdittamana. Tuolla museon kotisivulla kuuluisi olevan sama nauha pyörimässä myös jos käytte kuuntelemassa... Aivan uskomattoman hieno paikka, suosittelen kaikille Pariisin kävijöille.

Muita loistavia kohteita kyseisessä kaupungissa (joka -by the way- on suosikkini...) ovat koko Montmartren kaupunginosa itsessään ja siellä ehkä kirkkaimpina helminä kävely pitkin Rue Lepic -katua ohi vanhojen tuulimyllyjen ja kahvila Le Deux Moulins'n, jossa lempielokuvaani Amelieta on kuvattu. (Älkää kuitenkaan erehtykö menemään kyseiseen kahvilaan kahville, ei mikään loistelias paikka...) Katua pitkin pääsee lähelle Place du Tertren aukiota, joka on kyllä varsinainen turistirysä "taiteilijoineen", mutta pakko kokea! Ja itseasiassa mielestäni vallan viihtyisän tunnelman omaava paikka! Aukion lähellä on koko Pariisin maamerkki, Sacre Coeur, jonka edestä aukeavat mahtavat näkymät yli Pariisin. Montmartren kukkulalta voi laskeutua vielä viinitarhan ohi ja samalla näkee Au Lapin Agile yökerhon söpön rakennuksen.

Tässä siis esimerkkireitti jos haluaa tutustua nimenomaan turistien romanttiseen Pariisiin! Luulisin että nuo edellä mainitut paikat ovat paikallisen väestön mielestä juuri niitä turistirysiä joita kannattaa välttää. Mutta entä sitten, minä pidän niistä! Onko jollain lisää hyviä matkavinkkejä...? Niitä kun on niin kiva lukea lehdistäkin vaikkei matkustamaan pääsisikään!

Omenalle kiitokset loistavasta palkinnosta! Hyvä Tuomas palkinnon toi!